Piersi kurczaka w sosie musztardowym

4.5 (167 ocen)

  • 30 min

Smaczna odmiana dla tradycyjnie podawanych piersi kurczaka ...

  • 30 min

Składniki:

  • -kurczak-piersi 1 podwójna
    -śmietana 18 % 100 mililitrów
    -bulion drobiowy 100 mililitrów
    -oliwa do smażenia
    -musztarda rosyjska 2 łyżki
    -oregano świeże lub suszone 0,50 łyżeczki
    -pieprz
    -sól
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Piersi kurczaka w sosie musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oprószyć solą, pieprzem, odstawić na 10 minut.
    Na patelni rozgrzać oliwę, obsmażać około 5-6 minut z każdej strony.
    Odłożyć mięso na talerz.
    Na patelnię wlać bulion, gotować przez 2 minuty, dodać śmietanę, musztardę,oregano gotować jeszcze chwilkę, włożyć kurczaka, podgrzewać jeszcze 3 minutki. Podawać z ziemniakami lub ryżem.
    SMACZNEGO !!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować