Piersi kurczaka w sosie śmietanowo- serowym z papryką konserwową

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Bardzo lubię mięso drobiowe. Często gości na naszym stole w różnych odsłonach.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 2 pojedyncze piersi kurczaka ( ok. 50 dag)
    20 dag papryki konserwowej
    20 dag żółtego, startego sera
    250 ml śmietanki 30%
    5 ząbków czosnku
    vegeta
    pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Piersi kurczaka w sosie śmietanowo- serowym z papryką konserwową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć przekroić wzdłuż (na 4 kotlety). Oprószyć vegetą i pieprzem. Obsmażyć na rozgrzanym oleju. Przełożyć do naczynia żaroodpornego.
  • 2. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Paprykę pokroić w paseczki. Do śmietanki dodać czosnek i paprykę, doprawić pieprzem i vegetą. Wsypać połowę startego sera. Wymieszać. Wylać na mięso.Całość posypać resztą sera.
  • 3. Piec ok. 40 min. w 180°C.

Porady

Podawać z ugotowanymi ziemniakami i dowolną surówką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować