Piersi kurczaka z curry w bardzo chrupiącej panierce z orzechów włoskich

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Żeby nie zawsze było ostro :)

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • 50 dag piersi z kurczaka
    1 czubata łyżka przyprawy curry
    łyżeczka słodkiej papryki w proszku,
    sól
    2 jajka
    2 łyżki słodkiej śmietanki (u mnie 18%)
    ok 5 łyżek zmielonych orzechów włoskich
    2 łyżki bułki tartej
    olej do smażenia

Piersi kurczaka z curry w bardzo chrupiącej panierce z orzechów włoskich - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi umyć, osuszyć i lekko rozbić. Przyprawić curry, papryką i solą. Odstawić na godzinę.
    Jajka i śmietankę roztrzepać widelcem, posolić do smaku.
    Orzechy połączyć z tartą bułką.
    Wcześniej przygotowane piersi zanurzyć w jajku połączonym ze śmietanką, a następnie obtoczyć w orzechach i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor z obu stron na niezbyt dużym ogniu ( uważać aby panierka się nie przypaliła).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy