Piersi z kurczaka w zupie cebulowej w śmietanie

4.49 (167 ocen)

Moja rodzina uwielbia tak podanego kurczaka. Szybkość przyrządzenia i orginalny smak to jego zaleta.

Składniki:

  • 2 podwójne piersi z kurczaka
    160g śmietany kwaśnej
    1 opakowanie zupy cebulowej Knorr
    8 pieczarek
    tłuszcz do smażenia
    wegeta, pieprz, sól,
Wystaw ocenę:

4.49 (167 ocen)

Zobacz również:

Zupa cebulowa Dania główne

Piersi z kurczaka w zupie cebulowej w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Oczyszczone piersi z kurczaka 1. Piersi z kurczaka oczyścić. Każdą pojedynczą pierś z kurczaka pokroić poprzek na pół.
  • Obsmażyć piersi z kurczaka 2. Piesi układać na rozgrzany tłuszcz, posypać wegetą i pieprzem, obsmażyć z obu stron na złoty kolor.
  • Podlane wodą obsmażone piersi z kurczaka 3. Gdy piersi będą obsmażone podlać wodą i smażyć do miękkości, ok 1h.
  • Pieczarki 4. Pieczarki oczyścić, pokroić w półplasterki, usmażyć na tłuszczu.
  • Pieczarki dodać do kurczaka 5. Usmażone pieczarki dodać do usmażonego kurczaka.
  • Zupa cebulowa rozmieszana w śmietanie 6. Zupę cebulową rozmieszać w śmietanie, zahartować sosem spod mięsa.
  • Śmietana rozmieszana w sosie 7. Śmietanę z zupą cebulową wlać do mięsa, wymieszać, zagotować.

Porady

Jeśli lubimy gęściejsze sosy można zagęścić go mąką pszenną rozmieszaną w małej ilości wody.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować