piersi z kurczaka zapiekane pod pieczarkową pierzynką

4.47 (156 ocen)

Soczyste, rozpływające się w ustach mięso o wspaniałym aromacie, zapieczony ser i pyszne pieczarki.

Składniki:

  • 2 pojedyncze piersi z kurczaka
    250 g niedużych pieczarek
    200 g sera żółtego
    1 duża cebula
    4 łyżki majonezu
    sól
    pieprz
    ostra papryka
Wystaw ocenę:

4.47 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Piersi z kurczaka zapiekane pod pieczarkową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki myjemy, kroimy w ćwiartki i wrzucamy na patelnię, solimy
    Cebulę kroimy w dość dużą kostkę i dorzucamy do pieczarek, kiedy już wyparuje z nich woda, smażymy wszystko do czasu aż cebula będzie zeszklona. Piersi lekko rozbijamy i układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy solą, pieprzem i ostrą papryką. Na mięso kładziemy pieczarki, smarujemy majonezem i posypujemy startym żółtym serem. Wrzucamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st. na 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować