Piersi z kurczaka nadziewane szpinakiem i fetą w parmezanowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kotlety opłukać, osuszyć i rozbić tłuczkiem na cienkie płaty, posypać przyprawami i natrzeć sokiem z cytryny. Odstawić na godzinę.
2.Czosnek obrać posiekać i podsmażyć na łyżce masła na złoto, dodać rozmrożony szpinak i dusić około 20 minut do odparowania wody. wystudzić, dodać pokruszony ser i wymieszać i doprawić pieprzem i solą.
3.Kotlety położyć na dużej desce. Nadzienie podzielić na 4 równe części. Na każdym kotlecie rozsmarować nadzienie a następnie uformować roladki lub złożyć kotlet na pół jak naleśnik. Tak przygotowane mięso panierować w jajku i bułce tartej wymieszanej z parmezanem. Smażyć na złoto na oleju.
podawać z ziemniakami i surówką.
Porady
Gdy nadzienie ze szpinaku jest za rzadkie należy dodać łyżkę bułki tartej.
Komentarze