pierś z farszem wądróbkowo-pieczarkowym

4.5 (199 ocen)

  • 30 min

niedzielny obiad

  • 30 min

Składniki:

  • piers z kurczaka
    30dag wątróbki drobiowej
    30dag pieczarek
    ząbek czosnku.
    pieprz ,sol, wegeta
    jajko bulka tarta , olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z farszem wądróbkowo-pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. piers z kurczaka umyć osuszyć i doprawić. odstawic na bok
    Wątróbke oplukac i pokroić na male kawalki,wrzucić na rozgrzany olej
    pieczarki pokroić w kostkę i i dodać do wątróbki dusić pod przykryciem 20 nimut doprawic do smaku (wedlug uznania)dodac ząbek czosnku odstawic do wystygnięcia .
  • 2. zamarynowaną pierś z kurczaka naciąć tak zeby powstala kieszeni i napelnic ostudzonym farszem spiąc wykalaczkami lub zszyc nitka zeby farsz niewylecial na patelni rozgrzać olej ,obtoczoną piers w jajku i bulce klaści na goracym oleju i smażyć na zloty kolor

Porady

farsz moze też byc z pieczarek z dodatkiemn jakblka lub kapysty kiszonej

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować