Pierś z indyka w miodowej glazurze

4.5 (164 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Soczysta pierś z indyka wyśmienita zarówno na ciepło do obiadu jak i na zimno do kanapek.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 600g piersi z indyka
    2 łyżki miodu
    1 łyżka soku z cytryny
    3 łyżki masła
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z indyka w miodowej glazurze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso opłukać, oprószyć solą i pieprzem, włożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do lodówki na pół godziny.
  • 2. Mięso przełożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
  • 3. Roztopione masło wymieszać z miodem i cytryną. Połową mieszanki oblać mięso po 30 minutach pieczenia, a resztą po 40 minutach. Piec jeszcze 10 minut. Kroić w plastry.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierś z indyka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować