Pierś z indyka w szynce szwarcwaldzkiej.

4.5 (185 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób

Soczyste,szybkie mięso w sam raz na obiad.

  • 40 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • pierś z indyka,szynka szwardzwaldzka,2 ząbki czosnku,0,5 łyżeczki ostrej wędzonej papryki,sól,szczypta oregano,oliwa z oliwek
    Dodatkowo-papier pergaminowy
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szynki

Pierś z indyka w szynce szwarcwaldzkiej. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś kroimy w grubsze paski ok 3-4 cm.Solimy i posypujemy każdy kawałek ostrą wędzoną papryką i oregano ,czosnek przeciskamy przez praskę dodajemy do mięsa polewamy lekko oliwą ,zostawiamy na ok 15min.Po tym czasie zawijamy każdy kawałek w plaster szynki.Na rozgrzanej patelni grillowej układamy papier ,wkładamy naszego indyka i smażymy ok 25 min na małym ogniu,obracając od czasu do czasu.
    Smacznego :)

Porady

zamiast wędzonej papryki można użyc zwykłej ostrej

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Pierś z indyka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować