Pierś z kurczaka na różowo

0 (0 ocen)

Długie marynowanie powoduje, że mięso jest smaczne i soczyste. Można je grillować na patelni, grillu węglowym lub elektrycznym. Podałam z sałatką prawie-grecką

Składniki:


  • 600 g piersi kurczaka
    3 łyżki majonezu
    1 łyżka jogurtu greckiego
    3 łyżki pikantnego keczupu
    1 łyżka octu białego winnego
    1 łyżka sosu sojowego
    2 ząbki czosnku
    1 łyżeczka miodu
    0,5 łyżeczki pieprzu
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy Majonez

Pierś z kurczaka na różowo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Do miski wrzucić majonez, jogurt i keczup, wlać ocet i sos sojowy.

    Dodać miód, wsypać zioła i pieprz. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać dokładnie.

    Piersi umyć, osuszyć, przekroić na 2-3 plastry w zależności od grubości piersi. Włożyć do marynaty i wstawić na kilka godzin do lodówki, a najlepiej na całą noc.

    Zamarynowane mięso kłaść na rozgrzane płyty grilla, przycisnąć pokrywą i smażyć około 5 minut. Podawać z sałatką
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Marynowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować