Pierś z kurczaka pieczona w kefirze

4.49 (146 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Przyznawać się, jest ktoś na diecie? ;) Jeśli tak, to polecam wypróbować ten przepis. Mocno ziołowe, idealnie mięciutkie, lekko czosnkowe mięso z piersi kurczaka pieczone w zalewie z kefiru- spróbujcie, nie pożałujecie :)

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Składniki na 2 porcje: 2 filety z piersi kurczaka, 1/2 pęczka kolendry, 1 (mały) pęczek koperku, 2 łyżeczki czosnku granulowanego, 1 łyżka (płaska) soli, 1 łyżeczka pieprzu, 400ml kefiru. Dodatki wg uznania.
Wystaw ocenę:

4.49 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z kurczaka pieczona w kefirze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć. W naczyniu żaroodpornym (w którym będziecie piekli kurczaka) wymieszać kefir z przyprawami i drobno posiekaną zieleniną. Filety ponakłuwać widelcem i włożyć do kefiru, odstawić na minimum 30 minut do lodówki.
    Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 35-40 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami. Dziś dodałam małe ziemniaczki do mięsa i upiekłam razem z mięsem. Polecam, zdrowe jedzenie też może być pyszne :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować