Przyznawać się, jest ktoś na diecie? ;) Jeśli tak, to polecam wypróbować ten przepis. Mocno ziołowe, idealnie mięciutkie, lekko czosnkowe mięso z piersi kurczaka pieczone w zalewie z kefiru- spróbujcie, nie pożałujecie :)
Pierś z kurczaka pieczona w kefirze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć, osuszyć. W naczyniu żaroodpornym (w którym będziecie piekli kurczaka) wymieszać kefir z przyprawami i drobno posiekaną zieleniną. Filety ponakłuwać widelcem i włożyć do kefiru, odstawić na minimum 30 minut do lodówki.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 35-40 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami. Dziś dodałam małe ziemniaczki do mięsa i upiekłam razem z mięsem. Polecam, zdrowe jedzenie też może być pyszne :)
Komentarze