Pierś z kurczaka z pieczarkami i mascarpone

5 (144 ocen)

  • 30 min

Obiad dla tych którzy nie mają zbyt wiele czasu aby spędzać go kuchni. Pyszny obiad w niecałe 30 min. Polecam

  • 30 min

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    25 dag pieczarek
    150 g serka mascarpone
    1 cebula
    1/2 pęczka koperku
    2 ząbki czosnku
    sól
    pieprz
    pieprz cayenne
    sos sojowy
    rozmaryn
    1/2 łyżeczki masła
Wystaw ocenę:

5 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z kurczaka z pieczarkami i mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowanie piersi z kurczaka 1. Piersi umyj, osusz, podziel na kotlety, oprósz solą, pieprzem, pieprzem cayenne, rozmarynem. Usmaż na patelni grillowej.
  • podsmażanie pieczarek 2. Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki. Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Na patelni rozpuść masło, podsmaż cebulkę, dodaj pokrojone pieczarki, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sos sojowy.Przypraw do smaku. Gdy pieczarki puszczą sok dodaj serek mascarpone, chwilkę gotuj stale mieszając. Koperek opłucz, osusz, posiekaj, dodaj do pieczarek, wymieszaj.
  • Smacznego! 3. Na grilowane piersi połóż pieczarki. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mascarpone Pieczarki Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować