Pierś z kaczki z batatami

4.5 (174 ocen)

Mięso z kaczki jest delikatne i soczyste :)

Składniki:

  • 2 piersi z kaczki

    marynata:
    sok z 1 pomarańczy
    1 łyżka miodu
    1/2 łyżeczki chili
    sól, pieprz

    2 średnie bataty

    ok 1/4 szklanki półwytrawnego wina
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z kaczki z batatami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skórę na piersiach kaczki naciąć w kratkę. Składniki marynaty wymieszać, włożyć w nią mięso i odstawić do lodówki (najlepiej na noc). Bataty ugotować w osolonej wodzie na półtwardo.
  • Gotowa kaczka 2. Kaczkę włożyć na rozgrzaną patelnię skórą do dołu. Po około 4 minutach obrócić i smażyć kolejne 4 minuty. Następnie podlać resztą marynaty i winem, wrzucić pokrojone w talarki bataty i duić pod przykryciem ok 10 minut. Kaczkę wyjąć z patelni i odłożyć na kilka minut, na następnie pokroić w plastry.
  • 3. Podawać z batatami i surówką. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować