Pierś z sosem cytrynowym i puree z dyni to idealna propozycja na kolację w gronie znajomych osób. Zaserwujcie ją, a na pewno Wasi współbiesiadnicy długo tego nie zapomną. W dodatku jest to danie nie tylko smaczne, ale stosunkowo szybkie i proste w wykonaniu.
0 (0 ocen)
Porady
Drób bardzo szybko przechodzi smakiem marynaty. Co prawda, czerwone mięso kaczki potrzebuje znacznie więcej czasu, jednak w tym wypadku zależy nam na tym, aby smak skondensował się pod skórką. W wyniku wytapiania tłuszczu spod skóry powstanie fantastyczny aromat, który przeniknie do mięsa. Istnieją dwie szkoły smażenia filetów z kaczki. Pierwsza, to ta, w której kaczkę smażymy od gorącej patelni. Pozwoli to w szybkim tempie zrumienić skórkę i zachować część tłuszczu zawartego pomiędzy skórą i mięsem. Druga szkoła, mówi o tym, aby filet umieścić na zimnej patelni. Ten sposób pozwala na całkowite wytopienie się tłuszczu spod skóry.
Komentarze