Pierś z kaczki marynowana w miodzie i sosie sojowym

4.49 (173 ocen)

  • 2 godz.

Kacza pierś marynowana w miodzie i sosie spojowym potem smazona na patelni-- soczyscie , aromatycznie i bardzo smacznie:)Sawietnie smakuje z pieczywem a takze z gotowanymi ziemniakami i ulubioną surówką-Polecam

  • 2 godz.

Składniki:

  • 2 średnie kacze piersi
    3 łyżki płynnego miodu
    5-6 łyzki sosu sojowego
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    2 ząbki czosnku
    czaber
    olej do smażenia
    natka do dekoracji


Wystaw ocenę:

4.49 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś z kaczki marynowana w miodzie i sosie sojowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miód połaczyć z sosem sojowym, dodać przepuszczony przez praske czosnek . Wymieszac.
    Mieso pokroic na grubsze plastry , włozyc do marynaty. Mieso zostawic w marynacie na kilka godzin od czasu do czasu obracając je tak by całe było w marynacie miodowo-sojowej.Zostawib pod przykryciem.

    Mięso delikatnie odsączyć z marynaty oprószyc przyprawami i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron po kilka minut skórą do dołu, aż się pięknie przyrumieni, a miód skarmelizuje. Podawac z ulubiona surówka, pieczywem lub gotowanymi ziemniakami,
    smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować