Pierś z serem i cebulą pod ''pierzynką''z majonezu i musztardy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś kroimy w cienkie plastry solimy i pieprzymy z obu stron ,podsmażamy chwilkę na odrobinie oleju dosłownie 2min.Cebule kroimy w cienkie piórka podsmażamy na margarynie z masłem dajemy szczyptę cukru i soli i smażymy, aż się ładnie zeszkli na złoto,Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach,majonez mieszamy z musztardą .
Na blachę z piekarnika wykładamy pergamin układamy kawałki podsmażonej piersi,jeden obok drugiego na to układamy cebulę następnie ser i na koniec majonez z musztarda .Zapiekamy w 180st.ok 20 min.
Smacznego :)
Porady
najlepiej jak mamy ostrą musztardę ale możne być normalna,sos trzeba posmakować według siebie można dac mniej majonezu bądź więcej musztardy
Komentarze