Pierś z serem i cebulą pod ''pierzynką''z majonezu i musztardy

4.48 (165 ocen)

  • 50 min

Danie nie należy do nisko kalorycznych ;) ale raz na jakiś czas warto sobie pozwolić :)

  • 50 min

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka,2 duże cebule,15dag sera żółtego,3 łyżki majonezu,3 łyżeczki musztardy,sól,pieprz,olej ,masło,margaryna,szczypta cukru
Wystaw ocenę:

4.48 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Majonez Ser

Pierś z serem i cebulą pod ''pierzynką''z majonezu i musztardy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś kroimy w cienkie plastry solimy i pieprzymy z obu stron ,podsmażamy chwilkę na odrobinie oleju dosłownie 2min.Cebule kroimy w cienkie piórka podsmażamy na margarynie z masłem dajemy szczyptę cukru i soli i smażymy, aż się ładnie zeszkli na złoto,Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach,majonez mieszamy z musztardą .
    Na blachę z piekarnika wykładamy pergamin układamy kawałki podsmażonej piersi,jeden obok drugiego na to układamy cebulę następnie ser i na koniec majonez z musztarda .Zapiekamy w 180st.ok 20 min.
    Smacznego :)

Porady

najlepiej jak mamy ostrą musztardę ale możne być normalna,sos trzeba posmakować według siebie można dac mniej majonezu bądź więcej musztardy

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Cebula Musztarda Pierś z kurczaka Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować