Pierś indycza w szybkowarze

4.5 (169 ocen)

  • 40 min

Szybkowar jest ostatnio moim ulubionym garnkiem w kuchni. Mija chwila a ja mogę cieszyć się wyjątkowym smakiem rosołu lub bardzo miękkim mięsem takie jak te.

  • 40 min

Składniki:


  • 1kg pierś indycza
    3 łyżki oleju
    1 łyżka papryki słodkiej
    0,5 łyżeczki wędzonej papryki
    odrobina chilli
    1 łyżeczka czosnku w granulkach
    1 łyżeczka majeranku
    0,5 łyżeczki kminku
    2 łyżki sosu sojowego
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś indycza w szybkowarze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Olej łączymy z przyprawami, i dokładnie mieszamy. Mięso myjemy i oczyszczamy z błon. Nacieramy dokładnie marynatą z każdej strony. Odstawiam do lodówki, najlepiej na noc.

    Mięso obsmażamy na patelni . Przekładamy do szybkowaru, dodajemy wodę na poziom minimalny. Dusimy 50 minut od momentu wzrostu ciśnienia.

Porady

Jeżeli będziecie chcieli przygotować sos do tego mięsa to wystarczy jak odlejecie wywar w którym się gotowało mięso. Zagotujecie, sos się zredukuje. Pod koniec można dodać słodkiej śmietanki i sos gotowy. Sprawdzi się również jako mięso do kanapek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pierś z indyka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować