Pierś indycza z morelami i jabłkiem ( na parze)

0 (0 ocen)

  • 60 min

Gotuję na parze indyk dobrze tu pasuje , nie jest suchy.

  • 60 min

Składniki:

  • 1/2 piersi indyczej
    11 suszonych moreli
    1 starte jabłko sok z cytryny
    1 łyżka miodu gryczanego
    sól. pieprz cytrynowy majeranek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś indycza z morelami i jabłkiem ( na parze) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-03mscue 1. Jabłko ścieramy do miski skrapiamy sokiem z cytryny ,dodajemy morele i miód.
    Wszystko zalewamy niewielką ilością gorącej wody ( ma pokryć owoce).
    Odstawiamy do ostygnięcia.
    Pierś rozbijamy odrobinę solimy pieprzymy i dodajemy sporo majeranku.
    Na pierś nakładamy wszystkie morele i ok. 1/4 jabłek.
  • image-06bmbwm 2. Mięso zwijamy w roladę i zawijamy w folię mocno ściskając.
  • 3. Odstawiamy do lodówki na co najmniej 1/2 godziny.
    Potem zwijamy roladę sznurkiem, oprószamy majerankiem i wstawiamy do garnka na parze na około 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Miód Morele Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować