Pierś kaczki z chrupiącym imbirem

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

W sam raz na romantyczną kolację we dwoje...

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKłADNIKI GłóWNE:
    - pierś kaczki: 2 sztuki
    - ząbek czosnku: 1 sztuka
    - 3 cm kawałek imbiru: 1 sztuka
    - sos sojowy: 3 łyżki
    - świeżo zmielony pieprz: 3 szczypty
    - garść kolendry: 1 sztuka

Pierś kaczki z chrupiącym imbirem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi umyć, oczyścić i osuszyć, ułożyć w misce, zalać sosem sojowym, wycisnąć czosnek, imbir pociąć na malutkie słuki, posypać świeżo zmielonym pieprzem, porządnie wymieszać i odstawić na 4 godziny.
    Rozgrzać patelnię grillową lub piekarnik z funkcją grillowania i smażyć/piec odsączone z zalewy piersi po 3 minuty z każdej strony. Odsączyć imbir i usmażyć na bardzo mocno rozgrzanej patelni. Kaczkę wyjąć, pozwolić jej odetchnąć przez 3 minuty, pokroić na małe kawałki, posypać imbirem i posiekaną kolendrą.

    Podawać najlepiej z lampką wina...

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy