pierś kurczaka w musztardowo-miodowej otoczce z borówką

4 (1 ocen)

  • 2 godz.

ostrość musztardy łagodzi dodanie do marynaty miodu

  • 2 godz.

Składniki:

  • pierś z kurczaka 1 szt
    Marynata:
    miód 2 łyżki
    musztarda sarepska 2 łyżki
    szczypta soli
    dodatkowo:
    konfitura borówkowa
    masło i oliwa do smażenia


Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś kurczaka w musztardowo-miodowej otoczce z borówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. pierś kurczaka myję i osuszam , kroję na mniejsze kawałki , górę mięsa nożem nacinam w kratkę.
    robię marynatę:
    do miseczki wlewam miód dodaję musztardę oraz szczyptę soli ,mieszam każdy kawałek mięsa maczam w marynacie i zostawiam na około 2 godz. w lodówce.
    rozgrzewam patelnię wlewam oliwę dodaję masło na rozgrzany tłuszcz układam kawałki mięsa ,smażę na złoty kolor .
    po usmażeniu zawijam mięso na 5 min. w folię al.
    podaję z konfiturą borówkową.

Porady

czym dłużej pierś jest marynowana tym bardziej kruche i soczyste jest mięso.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować