Pierś kurczaka marynowana w musztardzie i miodzie podana z duszoną cukinią i nerkowcami

4.5 (173 ocen)

  • 30 min

Danie lekkie i mało pracochłonne, a efekt powalający , smak wyśmienity lekko słodki z wyczuwalna nuta musztardy

  • 30 min

Składniki:

  • pierś z kurczaka 1 sztuka

    cukinia zielona 1 sztuka

    nerkowce garść

    masło 1 łyżka do smażenia

    marynata:

    musztarda miodowa 2 łyżki

    miód 1 płaska łyżka
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś kurczaka marynowana w musztardzie i miodzie podana z duszoną cukinią i nerkowcami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. pierś umytą i osuszoną kroję na mniejsze płaskie kawałki
  • 2. w miseczce mieszam miód i musztardę
    dokładnie nacieram każdy kawałek mięsa , odstawiam na 3-4 godziny aby mięso skruszało i przeszło smakiem
  • 3. na patelni rozpuszczam masło ,podsmażam mięso
  • 4. cukinię kroję na pół plastry,dodaję do mięsa ,duszę około 10 minut na koniec dorzucam nerkowce , podaję na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Orzechy nerkowca Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować