PIERŚ KURCZAKA NADZIEWANA SEREM I BOTWINKĄ

0 (0 ocen)

  • 40 min

Dzisiaj pomysł na pierś z kurczaka nadzianą botwinką i serem. Przyznam że robiłam je pierwszy raz i od razu wszystkim zasmakowały. Jeżeli lubicie botwinkę tak jak ja to polecam ten przepis.

  • 40 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI :
    2 pojedyncze piersi z kurczaka
    pęczek botwinki
    kilka plastrów sera gouda
    2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
    sól, pieprz, papryka w proszku do smaku
    olej do podpieczenia
    wykałaczki
    SOS SEROWY :
    1 szklanka mleka
    100 g kremowego serka topionego
    1 łyżka masła
    1 ząbek czosnku
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Botwinka Dania główne

Pierś kurczaka nadziewana serem i botwinką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0lyixua 1. Piersi z kurczaka lekko rozbijamy, lub nacinamy wzdłuż. Doprawiamy je do smaku z każdej strony przyprawami i czosnkiem. Liście botwinki myjemy i odcinamy ogonki.
    Na kotlety układamy kilka listków botwinki, na to po plastrze sera goudy i zwijamy roladki. Spinamy je wykałaczkami i podpiekamy na oleju kilka minut z każdej strony, następnie pieczemy w piekarniku lub halogenie około 15 minut. Roladki studzimy i wyciągamy z nich wykałaczki.
  • image-1v8na0t 2. W garnku rozpuszczamy masło, wlewamy mleko oraz dodajemy pokrojony serek, doprawiamy przyprawami, czosnek i mieszając zagotowujemy sos. W razie konieczności zagęszczamy odrobiną mąki.
  • image-10rc0pp 3. Na talerz układamy porcję ziemniaków, plastry nadziewanego kurczaka i polewamy sosem.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować