Pierś pod pierzynką z mozzarelli w sosie z pesto z suszonych pomidorów

0 (0 ocen)

  • 40 min

Kocham gotować, ale robie to po cichutku w kuchni dla swoich bliskich. Jednak gotowanie to mój konik, moja pasja, tu sie odnajduje, tworze i wyciszam....Polecam, danie jest szybkie, proste i bardzo ciekawe w smaku.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka

    1 kulka mozzarelli

    rosół z dnia wcześniejszego 250 ml

    pesto z suszonych pomidorów 2 łyżki

    śmietanka 30%

    pieprz

    zioła prowansalskie

    czosnek 1 ząbek

    przyprawa do dań z drobiu

    olej

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś pod pierzynką z mozzarelli w sosie z pesto z suszonych pomidorów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka podzielić na 4 porcje, nasmarować przyprawą do drobiu, odstawić na 2 h do lodówki. Obsmażyć na złoty kolor na oleju a następnie dodać zsiekany czosnek, następnie mozzarele podzielić na 4 części i na każdej z piersi położyć jej plaster. Z rosołku odlać 150 ml rozrobić z pesto, śmietanką zalać pierś na patelni i dusić pod przykryciem około 5 minut. Następnie z reszty rosołu i 1 łyżki mąki zrobić zawiesine i zagęścić nią sos, podgotować 1 minutę, doprawic ziołami pieprzem. Podawać z ryżem na sypko oraz warzywami z patelni robionymi w stylu włoskim.

Porady

pierś można zrobic też w pesto bazyliowym

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować