Pikantna zupa z soczewicą i pieczarkami

4.5 (143 ocen)

  • 10 min

Mocno przyprawiona, aromatyczna i skutecznie rozgrzewająca zupa pełna witamin i składników odżywczych. Polecam ją również dla osób będących na diecie niskokalorycznej. I gotowa jest w kilka chwil.

  • 10 min

Składniki:

  • soczewica czerwona - 1 szk.
    papryka czerwona - 1 szt.
    groszek mrożony - 100 g
    pieczarki - 100 g
    bulion z warzyw - 4 szk.
    curry do smaku - 1 łyżeczka
    pieprz kajeński - 0.5 łyżeczki
    sól do smaku - 0.5 łyżeczki
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Pikantna zupa z soczewicą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czerwoną soczewicę dokładnie płuczę zmieniając kilka razy wodę, gotuję 10 minut w dwóch szklankach bulionu. Następnie dodaję pokrojone pieczarki, groszek i pozostały bulion i w dalszym ciągu gotuję.
  • 2. Pięć minut przed końcem gotowania dodaję pokrojoną paprykę. Dodaję przyprawy do smaku i kukurydzę. Jeśli zupa jest zbyt gęsta dodaję jeszcze bulionu lub wody.
  • 3. .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Soczewica

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować