Mocno przyprawiona, aromatyczna i skutecznie rozgrzewająca zupa pełna witamin i składników odżywczych. Polecam ją również dla osób będących na diecie niskokalorycznej. I gotowa jest w kilka chwil.
10 min
Składniki:
soczewica czerwona - 1 szk.
papryka czerwona - 1 szt.
groszek mrożony - 100 g
pieczarki - 100 g
bulion z warzyw - 4 szk.
curry do smaku - 1 łyżeczka
pieprz kajeński - 0.5 łyżeczki
sól do smaku - 0.5 łyżeczki
Pikantna zupa z soczewicą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czerwoną soczewicę dokładnie płuczę zmieniając kilka razy wodę, gotuję 10 minut w dwóch szklankach bulionu. Następnie dodaję pokrojone pieczarki, groszek i pozostały bulion i w dalszym ciągu gotuję.
2.Pięć minut przed końcem gotowania dodaję pokrojoną paprykę. Dodaję przyprawy do smaku i kukurydzę. Jeśli zupa jest zbyt gęsta dodaję jeszcze bulionu lub wody.
Komentarze