Pikantna fasolowa z kukurydzą

0 (0 ocen)

  • 40 min

Bardzo smaczna,zdrowa i sycąca zupka dla zabieganych.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 puszka fasoli czerwonej
    1 puszka kukurydzy
    1 puszka siekanych pomidorów
    100 g szynki wędzonej (długo dojrzewającej)
    2 marchewki
    1 pietruszka
    1/2 czerwonej papryki
    1/2 pora
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    100 g makaronu kokardki
    1 ząbek czosnku
    1/2 łyżeczki mielonego kminku
    3 ziarenka ziela angielskiego
    2 liście laurowe
    ostra papryka
    majeranek
    imbir
    sól
    pieprz
    olej
    natka pietruszki

Pikantna fasolowa z kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makron ugotować do miękkości.
    Fasolę i kukurydzę odsączyć.
    Marchew, pietruszkę i paprykę pokroić w kostkę ,a por w cienkie plasterki.
    Smażyć przez kilka minut na rozgrzanym oleju.
    Dodać zmiażdżony czosnek,ziele angielskie, liść laurowy, wlać 2 litry wody i gotować do miękkości.Po tym czasie dodać pomidory , koncentrat pomidorowy,majeranek , ostrą paprykę, imbir.Wsypać fasolę i kukurydzę, doprawić do smaku i przez chwilkę jeszcze gotować.
    Podawać z makaronem ,pokrojoną szynką i natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy