Pikantna pasta jajeczna ze szczypiorkiem

5 (155 ocen)

Z pastami nawet zwykła kanapka smakuje wybornie :-)Są tanie, szybkie do wykonania, możemy do nich użyć praktycznie wszystkiego, co zalega nam w lodówce ;)

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
    2 czubate łyżeczki musztardy
    duża łyżka majonezu
    sól, pieprz, papryka
    pęczek szczypiorku
    rzeżucha do podania
Wystaw ocenę:

5 (155 ocen)

Zobacz również:

Pasty Pasta jajeczna

Pikantna pasta jajeczna ze szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane jajka mielimy blenderem razem z musztardą i majonezem. Doprawiamy do smaku.

    Szczypiorek płuczemy pod wodą i szatkujemy na małe kawałeczki. Dodajemy je do pasty.

    Pastę podajemy razem z rzeżuszką.

    Smacznego :)

Porady

Z taką pastą najlepiej smakują samodzielnie upieczone bułeczki :-)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda Szczypiorek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować