Pikantna pasta ryżowo-pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryż płuczemy, zalewamy
wodą i gotujemy do miękkości
(ok. 20 minut) z dodatkiem 1/2
łyżeczki vegety, oliwy i maggi.
Odcedzamy i odstawiamy do
wystudzenia.
2.Cebule obieramy i kroimy
w małą kostkę. Następnie
oprószamy pozostałą vegetą
i podsmażamy na rozgrzanym
oleju na złoty kolor.
3.Pieczarki oczyszczamy
i kroimy w małą kostkę. Dodajemy
do cebuli z koncentratem
pomidorowym. Wkruszamy
kostki. Mieszamy. Dusimy
ok. 5 minut. Studzimy. Ogórki
kroimy w kostkę. Ryż mieszamy z sosem pieczarkowo-pomidorowym
i ogórkami.
Porady
Pastę można przygotować wcześniej, bo doskonale smakuje schłodzona.
Komentarze