Pikantna pasta ryżowo-pieczarkowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Smakuje wyśmienicie i jest bardzo pożywna.

Składniki:

  • ● 1 i 1/2 szkl. ryżu
    ● 2 łyżki oliwy
    ● 5 średnich cebul
    ● 30 dag pieczarek
    ● 20 dag koncentratu pomidorowego
    ● 2 kostki bulionu grzybowego
    ● łyżka maggi
    ● łyżeczka vegety
    ● 1-2 ogórki konserwowe
    ● olej do smażenia

Pikantna pasta ryżowo-pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż płuczemy, zalewamy
    wodą i gotujemy do miękkości
    (ok. 20 minut) z dodatkiem 1/2
    łyżeczki vegety, oliwy i maggi.
    Odcedzamy i odstawiamy do
    wystudzenia.
  • 2. Cebule obieramy i kroimy
    w małą kostkę. Następnie
    oprószamy pozostałą vegetą
    i podsmażamy na rozgrzanym
    oleju na złoty kolor.
  • 3. Pieczarki oczyszczamy
    i kroimy w małą kostkę. Dodajemy
    do cebuli z koncentratem
    pomidorowym. Wkruszamy
    kostki. Mieszamy. Dusimy
    ok. 5 minut. Studzimy. Ogórki
    kroimy w kostkę. Ryż mieszamy z sosem pieczarkowo-pomidorowym
    i ogórkami.

Porady

Pastę można przygotować wcześniej, bo doskonale smakuje schłodzona.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_09-2011

Komentarze

Podobne przepisy