Pikantne klopsy mielone

0 (0 ocen)

  • 30 min

Moje kotlety nie są zwyczajnym polskim mielonym. Kombinacja przypraw sprawia, że są wyjątkowo dobre i wszystkim smakują.

  • 30 min

Składniki:

  • - 500g mięsa mielonego
    - cebula
    - 2 ząbki czosnku
    - jajko
    - 5 łyżek bułki tartej
    - sól, pieprz do smaku
    - 3 łyżeczki musztardy sarebskiej
    - łyżeczka majeranku
    - pół łyżeczki ostrej papryki
    - szczypta cukru
    - tłuszcz do smażenia

Pikantne klopsy mielone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa mielonego dodaj przyprawy, jajko, musztardę i 2 łyżki bułki tartej. Cebule, czosnek obrać i bardzo drobno posiekać, dodać do mięsa. Całość dobrze wymieszać, uformować klopsy i obtoczyć w pozostałej bułce tartej. Smażyć najlepiej na smalcu do zrumienienia.

Porady

Klopsy idealnie smakują do surówki z kapusty kiszonej i ziemniaków.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy