Pikantne leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Łopatkę umyć i przemielić. Kiełbasę pokroić w kawałki. Na patelnię wrzucić łopatkę oraz kiełbasę i smażyć. Papryki umyć usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Cukinię, ogórki, pomidory obrać usunąć nasiona i pokroić w kostkę. Cebulę czosnek obrać i również pokroić w kostkę. Cebulę dymkę poszatkować. Pieczarki umyć i pokroić w kostkę. Do mięsa i kiełbasy dodać cebulę chwilkę poddusić dodać cukinie i ogórki wszystko wymieszać i lekko poddusić. Dodać papryki i czosnek. Gdy jarzyny zmiękną dodać pieczarki i chwilkę smażyć dodać pomidory i cebulę dymkę.
2.Przyprawić do smaku solą, pieprzem, przyprawa uniwersalna, papryką słodką i ostrą oraz szczyptą cukru. Dusić wszystko pod przykryciem aż warzywa będą miękkie. Smacznego.
Komentarze