Pikantne naleśniki

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Średni

Naleśniki prosto z meksyku w chrupiącej tortilli z pikantnym farszem.

  • Dla 3 osób
  • Średni

Składniki:

  • FARSZ:
    - cebula (drobno posiekana): 1 sztuka
    - czosnek (drobno posiekany): 2 ząbki
    - fasola czerwona w puszcze: 1 sztuka
    - Pomidrowy krojone w puszcze: 1 sztuka
    - papryczki peppreroni lub chilli (jeżeli mniejsze , większe 1 sztuka ,posiekane drobno): 2 sztuki
    - ostra papryka w proszku: 1 łyżeczka
    - majeranek suszony: 1 łyżeczka
    - oregano suszone: 1 łyżeczka
    - kminek: 1 łyżeczka
    - sól i pieprz (do smaku): 1 szczypta
    - pierś z kurczaka: 1 sztuka
    NALESNIKI::
    - mąka pszenna: 170 gramów
    - mąka kukurydziana: 80 gramów
    - mleko: 1 szklanka
    - jajka: 2 sztuki
    - woda: 0.75 szklanki
    - olej: 2 łyżki
    - sól i kurkuma: 0.5 łyżeczki
    DODATKI:
    - Ser tarty: 10 gramów
    - kwaśna śmietana: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Pikantne naleśniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Meksykańskie nalesniki 1. Cebulkę i czosnek podsmażyć na oleju.
  • Meksykańskie nalesniki 2. Dodać pomidory z puszki , fasolę , kurczaka papryczki oraz przyprawy.
    Dusimy ok 10 minut.
  • Meksykańskie nalesniki 3. Gotowy farsz odstawiamy i przygotowujemy naleśniki.
  • Meksykańskie nalesniki 4. Przygotowujemy ciasto na naleśniki, łącząc ze sobą wszystkie składniki i smażymy dość cienkie naleśniki.
  • 5. Na środku nakładamy farsz posypujemy odrobina sera i zawijamy z dwóch stron. Na wierzch dajemy trochę kwaśnej śmietany.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować