Pikantne placuszki ryżowe

4.5 (154 ocen)

Został mi ryż i marchewka z groszkiem z obiadu plus trochę własnej inwencji i to co było w lodówce i tak powstały te placuszki,a efekt mnie samą zaskoczył.

Składniki:

  • -1 szklanka ugotowanego ryżu
    -1/2 szklanki groszku z marchewką(ugotowanego)
    -jajko
    -3/4 szkl. mąki
    -1/2 szkl. mleka
    -kilka plastrów szynki lub innej wędliny(ja dałam 3 plastry szynki i parówkę)
    -ser żółty starty na tartce(garść)
    -przyprawy:sól,pieprz ,papryka ostra i słodka
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pikantne placuszki ryżowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • placuszki ryżowe pikantne 1. Z mąki mleka i jajka robimy ciasto jak na naleśniki tylko gęściejsze,dodajemy przyprawy i pozostałe składniki,mieszamy.
    Ciasto ma gęste być jak na racuchy.
    Kładziemy łyżką na rozgrzany olej,smażymy na złoty kolor.Podajemy z keczupem.Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek Marchewka Ryż

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować