Pikantny gulasz z serc drobiowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Serca dokładnie myjemy,
przekrawamy i oczyszczamy.
Ponownie płuczemy i osuszamy.
Chwilę podsmażamy na
2 łyżkach rozgrzanego oleju.
Wlewamy połowę bulionu. Gotujemy
pod przykryciem na
średnim ogniu ok. 1/2 godziny,
aż powstanie dość gęsty sos.
2.Cebule i czosnek kroimy
w kostkę i szklimy. Pokrojone w plasterki pieczarki smażymy
na maśle. Marchewkę kroimy
w kostkę i podsmażamy.
3.Warzywa i pieczarki przekładamy
do serc. Wlewamy resztę
bulionu, dodajemy keczup
i gotujemy na małym ogniu ok.
2 godzin. Doprawiamy. Selera
kroimy w kostkę, dodajemy do serc i gotujemy na małym ogniu
jeszcze ok. 40 minut.
Porady
RADY R. Widomskiego
Gulasz powinien być gęsty (można dodać łyżkę mąki). Podajemy z pieczywem, kaszą lub ryżem i kiszonym ogórkiem.
Komentarze