Pikantny krem z cukinii z płatkami migdałów

4.5 (159 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Idealna dla miłośników pikantnych potraw. Gęsta, kremowa konsystencja zupy doskonale współgra z chrupiącymi płatkami migdałów.

Składniki:

  • ● 1 kg cukinii
    ● biała część dużego pora
    ● 1/2 kostki masła
    ● 2-3 papryki chili
    ● 3 szkl. bulionu mięsnego lub warzywnego
    ● sól, pieprz
    ● 5 dag płatków migdałów
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Pikantny krem z cukinii z płatkami migdałów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie myjemy, osuszamy.
    Kroimy razem ze skórką
    w dużą kostkę. Pora oczyszczamy
    i kroimy w plastry.
    Papryki myjemy.
  • 2. Bulion doprowadzamy do
    wrzenia. Wkładamy chili
    w całości, cukinię i pora.
    Gotujemy, aż warzywa będą
    miękkie. Następnie usuwamy
    papryki.
  • 3. Do zupy dodajemy masło
    i miksujemy, aż powstanie
    krem. Doprawiamy. Posypujemy
    migdałami.

Porady

RADY Sandry Siebert Przed posypaniem zupy migdały można zrumienić na suchej patelni.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować