Piknikowe roladki z bagietki

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Kolorowe, idealne na piknikową przekąskę, roladki na bagietce z szynką, serem i ulubionymi warzywami. Można taką kanapkę przygotować wcześniej, a potem zabrać na wycieczkę:)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - bagietka (długa): 1 sztuka
    - szynka (pokrojona w plastry): 250 gramów
    - ser żółty (pokrojony w plastry): 250 gramów
    - serek kanapkowy: 100 gramów
    - ogórek konserwowy: 4 sztuki
    - papryka konserwowa (w płatach): 4 sztuki
    DODATKOWO::
    - folia spożywcza (kawałek): 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Piknikowe roladki z bagietki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bagietkę przekrawam wzdłuż tak jak do hot-doga, rozkładam i ze środka wybieram trochę miąższu. W środku smaruję bułkę dokładnie topionym serkiem. Obkładam bułkę plastrami szynki i sera żółtego. Ogórki konserwowe kroję wzdłuż w ćwiartki, a paprykę konserwową w paski. Warzywa układam wzdłuż bagietki po środku. Bagietkę zawijam dość ściśle jak roladę i owijam mocno folią spożywczą. Wkładam do lodówki na całą noc. Przed podaniem odwijam bułkę z folii i kroję na kromki grubości około 1 cm.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować