Kolorowe, idealne na piknikową przekąskę, roladki na bagietce z szynką, serem i ulubionymi warzywami. Można taką kanapkę przygotować wcześniej, a potem zabrać na wycieczkę:)
Więcej niż 10 osób
Łatwy
Składniki:
- bagietka (długa): 1 sztuka
- szynka (pokrojona w plastry): 250 gramów
- ser żółty (pokrojony w plastry): 250 gramów
- serek kanapkowy: 100 gramów
- ogórek konserwowy: 4 sztuki
- papryka konserwowa (w płatach): 4 sztuki
DODATKOWO::
- folia spożywcza (kawałek): 1 sztuka
Piknikowe roladki z bagietki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bagietkę przekrawam wzdłuż tak jak do hot-doga, rozkładam i ze środka wybieram trochę miąższu. W środku smaruję bułkę dokładnie topionym serkiem. Obkładam bułkę plastrami szynki i sera żółtego. Ogórki konserwowe kroję wzdłuż w ćwiartki, a paprykę konserwową w paski. Warzywa układam wzdłuż bagietki po środku. Bagietkę zawijam dość ściśle jak roladę i owijam mocno folią spożywczą. Wkładam do lodówki na całą noc. Przed podaniem odwijam bułkę z folii i kroję na kromki grubości około 1 cm.
Komentarze