Pilaw warzywny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Marchew obieramy, myjemy i kroimy w kostkę.
Cukinię myjemy i również kroimy jak marchewkę.
Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy jak pozostałe warzywa.
Cebulę i czosnek obieramy i drobno kroimy.
W dużym garnku rozgrzewamy oliwę.
Podsmażamy na niej marchew.
Następnie dokładamy cebulę i czosnek.
Czekamy aż się zeszkli ciągle mieszając.
Po tym czasie dokładamy cukinię, paprykę.
Przyprawiamy pieprzem młotkowanym z kolendrą.
Całość podsmażamy.
Dokładamy ciecierzycę odsączoną i przelaną zimną wodą na sitku
oraz ugotowaną w między czasie kaszę.
Wszystko podlewamy bulionem warzywnym.
Chwilę dusimy.
Następnie dodajemy orzechy.
Chwilę czekamy (2minuty).
Danie podajemy od razu na ciepło.
Smacznego
Komentarze