Piszinger kakaowy

4.5 (167 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jest prosty, szybko się go robi i błyskawicznie znika, bo jest pyszny. Gorąco wszystkim polecam!

Składniki:

  • ● 25 dag masła lub margaryny
    ● szklanka cukru
    ● 1 szklanka mleka
    ● 3 łyżki ciemnego kakao
    ● 250 g mleka w proszku (może być odtłuszczone)
    ● okrągłe lub prostokątne wafle
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Desery

Piszinger kakaowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło lub margarynę, cukier,
    mleko i kakao rozpuszczamy
    w naczyniu, zagotowujemy
    i odstawiamy.
  • 2. Do masy dodajemy mleko
    w proszku, dokładnie mieszamy
    i odstawiamy na 10
    minut, aż masa trochę stężeje.
    Ciepłą masą przekładamy
    wafle.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wafle

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować