PIZZA TWAROGOWO - JARZYNOWA

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Lekka, warzywno-serowa pizza, doskonała na każdy obiad. Zdrowsza od tradycyjnej, gdyż zawiera zdrowe białko i jest bardzo sycąca. Gwarancja uśmiechu na buzi każdego łasucha.

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka pszenna: 1 szklanka
    - mleko ciepłe: 8 łyżek
    - olej rzepakowy: 8 łyżek
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
    - sól, bazylia do smaku: 4 szczypty
    - jajko roztrzepane: 1 sztuka
    - ser biały tłusty (twaróg): 20 dekagramów
    - pomidor: 3 sztuki
    - jajka gotowane: 3 sztuki
    - fasolka szparagowa: 30 dekagramów
    - ser żółty - starty: 20 dekagramów
    - pora: 20 dekagramów
    - zioła prowansalskie, majeranek, pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pizza

Pizza twarogowo - jarzynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg wymieszać z mlekiem, olejem, solą i bazylią do smaku, aż do uzyskania jednolitej masy. Mąkę połączyć z proszkiem i dodać do masy.Wyrobić ciasto. Wysmarować tłuszczem formę do pieczenia o wymiarach 35 x 25 cm, wyłożyć ciasto na blachę i nakłuć. Jajka ugotować na twardo. Porę i pomidory umyć a następnie pokroić w piórka. We wrzątku ugotować fasolkę szparagową. Odcedzić. Ciasto posmarować ketchupem i posypać ziołami oraz pieprzem. Jajka obrać i pokroić na plastry. Fasolkę szparagową, pomidory, pora i jajka poukładać na cieście. Posypać tartym serem, majerankiem, ziołami prowansalskimi i pieprzem. Wstawić do nagrzanego piekarnika na ok. 30 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować