Lekka, warzywno-serowa pizza, doskonała na każdy obiad. Zdrowsza od tradycyjnej, gdyż zawiera zdrowe białko i jest bardzo sycąca. Gwarancja uśmiechu na buzi każdego łasucha.
Pizza twarogowo - jarzynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Twaróg wymieszać z mlekiem, olejem, solą i bazylią do smaku, aż do uzyskania jednolitej masy. Mąkę połączyć z proszkiem i dodać do masy.Wyrobić ciasto. Wysmarować tłuszczem formę do pieczenia o wymiarach 35 x 25 cm, wyłożyć ciasto na blachę i nakłuć. Jajka ugotować na twardo. Porę i pomidory umyć a następnie pokroić w piórka. We wrzątku ugotować fasolkę szparagową. Odcedzić. Ciasto posmarować ketchupem i posypać ziołami oraz pieprzem. Jajka obrać i pokroić na plastry. Fasolkę szparagową, pomidory, pora i jajka poukładać na cieście. Posypać tartym serem, majerankiem, ziołami prowansalskimi i pieprzem. Wstawić do nagrzanego piekarnika na ok. 30 min.
Komentarze