Pizza z tortilli z szynką i pieczarkami

4.51 (180 ocen)

  • 30 min

Pyszna i bardzo szybka w wykonaniu

  • 30 min

Składniki:

  • 2-4 tortille pszenne,
    po 1 łyżce sosu pomidorowego. np. ketchup na każdy placek,
    2-3 łyżkach tartego żółtego sera na każdą tortillę,
    szynka,
    cebula,
    łyżeczka oleju rzepakowego,
    3 duże pieczarki,
    zioła pasujące do pizzy, np. oregano, bazylia, przyprawa kuchni włoskiej.
Wystaw ocenę:

4.51 (180 ocen)

Zobacz również:

Pizza

Pizza z tortilli z szynką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w cienkie plasterki i podsmażamy na oleju.
    Układam jeden placek na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, smaruję bardzo cienko sosem pomidorowym, posypuję cienko tartym serem (daję go więcej przy krawędziach) i przykrywam drugą tortillą. Smaruję sosem, na to ser i kolejny placek. Wierzch pizzy smaruje sosem, oprószam przyprawami, układam wędliny, pieczarki, pokrojoną cebulkę i posypuję startym serem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i w momencie jak ser zacznie się topić widelcem sklejam boki pizzy. Pizzę pieczemy ok 10-15 minut i podajemy z ulubionymi sosami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Olej

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować