Pizza bolognese (ciasto bez wyrastania)

0 (0 ocen)

Lubicie lasagne, włoskie makarony? To moje ulubione smaki, przeniosłam je więc na pizzę:). Jest bardzo prosta, nie ma wielu wyszukanych składników i to jest w niej najlepsze. Smakuje jak spaghetti, tyle że nie ma tu makaronu a drożdżowe ciasto;).

Składniki:

  • Ciasto:
    1,5 szklanki mąki
    1/2 szklanka mleka
    25g świeżych drożdży
    1/2 łyżeczki cukru
    1/2 łyżeczki soli
    2 łyżki oleju

    Dodatki:
    150g mozzarelli
    250g mięsa mielonego
    1 cebula
    4 łyżki koncentratu pomidorowego
    4 łyżki keczupu
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    1/2 łyżeczki czosnku
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1/2 łyżeczki ostrej papryki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pizza

Pizza bolognese (ciasto bez wyrastania) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy wraz z mięsem mielonym. Dodajemy przyprawy, keczup i koncentrat pomidorowy tak by powstał nam gęsty, mięsny sos. Studzimy.

  • 2. Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku, łączymy z mąką, cukrem, solą i olejem. Wyrabiamy gładkie ciasto. Rozwałkowujemy na kształt koła, zaginamy do środka brzegi. Na ciasto wykładamy farsz, posypujemy startym serem.
  • 3. Pieczemy w temperaturze 210 stopni przez 15-20 minut, do zarumienienia brzegów.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować