Przepis na ciasto kiedyś podsunęła mi koleżanka z pracy. Polecam, bo to bardzo smaczna pizza. A ciasto z dodatkiem płatków owsianych dodaje jej oryginalnego smaku. Ulubiona pizza moich domowników.
5 (185 ocen)
Porady
Ja robię zawsze dwa placki, czyli z podwójnej ilości. Wkładam je od razu do pieca, jedna pod drugą na blachach. Jedna jest wegetariańska, a druga z dodatkami wędlin. Pieczarki mogą być surowe, pokrojone w cieniutkie plasterki. Cebulę surową w cieniutkich piórkach, bez przesmażania możemy posypać na składniki. Możemy zamiast suszonych przypraw, użyć świeżych, czy to bazylii, czy oregano. Keczup możemy zastąpić sosem pomidorowym. Składniki sypkie na ciasto powinny mieć temp. pokojową. Jeśli ciasto podczas wyrabiania jest zbyt twarde, bo różne mamy garście- wlewamy trochę ciepłej wody.
Komentarze