Uwielbiam domową pizzę. Jest szybka i prosta do przygotowania. Postanowiłam przygotować włoską pizzę w meksykańskim stylu. Wyszła przepyszna! Ogrom składników sprawia, że jest bardzo sycąca.
Pizza meksykańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na patelni rozgrzewamy olej. Podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy mięso i smażymy do momentu aż mięso się zarumieni.
2.Wkładamy resztę koncentratu i mieszamy. Wówczas wkładamy pokrojoną w paski paprykę, fasolę szparagową (można ją pokroić na kawałki) oraz groszek i pokrojone w plasterki pieczarki. Smażymy chwilkę aż warzywa zmiękną. Dodajemy kukurydzę, doprawiamy do smaku.
3.Do miski wsypujemy mąkę, wlewamy oliwę, wkruszamy drożdże i stopniowo wlewamy wodę wyrabiając ciasto.
4.Ciasto wykładamy na stolnicę i wyrabiamy około 10 minut (im dłużej tym lepiej). Z ciasta rękoma formujemy okrągły, duży placek i smarujemy go łyżeczką koncentratu pomidorowego.
5.Masę mięsna wykładamy na pizzę i posypujemy startym żółtym serem. Pizzę pieczemy 12 minut w nagrzanym do maksimum piekarniku. Smacznego :)
Komentarze