PIZZA po wiejsku

0 (0 ocen)

  • 25 min

Uwielbiam jeść z tą pizze u cioci

  • 25 min

Składniki:

  • Cisto:
    4 szklanki mąki
    30 g drożdzy
    1/2 szklanki ciepłej wody przegotowanej
    sól
    cukier
    olej
    Farsz:
    15 dag kiełbasy krakowskiej
    4 ogórki konserwowe
    kukurydza
    ser zółty
    oregano

Pizza po wiejsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smarujemy ciasto przecieram pomidorowym 1. Mąkę mieszamy z rozpuszczonymi wczesniej w wodzie drożdzami i odstawiamy na 20 min aby ciasto wyrosło.nASTEPNIE DODAJEMY DO CIASTO SZCZYPTE SOLI, 1 ŁYZECZKĘ CUKRU i olej aby ciasto się zajęło.
  • 2. Wyrabiamy ciasto, rozwałkujemy i wkładamy na blaszkę, smarujemy koncentratem pomidorowym.
  • Na koniec starty ser i gotowe 3. Na wierz kładziemy plasterkowaną kiełbasę zywiecką, plasterki ogórków kukurydzę i cebulę pokrojoną w talarki. Posypujemy startym żółtym serem i oregano.

Porady

NA KONIEC PODAWAC Z KECZUPEM, SOSEM CZOSNKOWYM BADZ SOSEM CHILLI

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy