1.Do szklanki z wodą 0,5 szklanki dodajemy drożdże i cukier ,konsystencje dobrze wymieszać.Do miski wrzucamy mąkę wymieszane z wodą drożdże cukier i olej,stopniowo dodawać resztę wody tak aby powstała masa nieprzylepiająca się do rąk.Odstawić na ok 40 minut do wyrośnięcia.W tym czasie Kiełbasę kroimy na cienkie plasterki tak samo pieczarki,cebulkę siekamy w piórka,paprykę w drobną kosteczkę.Pieczarki podsmażamy na patelni.Filet kroimy w kosteczkę,wrzucamy na rozgrzaną patelnię z dodatkiem oliwy ,pod koniec gdy filet się usmaży doprawiamy gyrosem i ketchupem tak aby powstała nie duża ilość sosu.Gdy ciasto wyrośnie rozkładamy na blaszce nakłuwamy ciasto widelcem,wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 C ,piec do momentu aż ciasto zacznie nabierać złocistego koloru.Wyjąć pizze ,polać ją ketchupem,ketchup rozsmarować,położyć posiekaną cebulkę,kurczaka,pieczarki,paprykę,fasolę,kukurydzę na koniec kiełbaskę i szynkę prosciutto.Gdy wszystkie składniki się przypieką wierzch posypać obficie serem.
SmaczneGO
Porady
Pizzę można podawać na ciepło jak i na gorąco z sosem czosnkowym lub ketchupem.
Komentarze