Pizzerki

0 (0 ocen)

Na bardzo cienkim cieście

Składniki:

  • ciasto:
    1 szklanka mąki
    3 dkg drożdży
    1 łyżeczka cukru
    ok. 1/3 szklanki wody
    sól, zioła prowansalskie

    2-3 łyżeczki przecieru pomidorowego
    4-5 pieczarek
    1 cebula
    1 ogórek kiszony
    ser żółty
    pieprz
    słodka i ostra papryka
    zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Pizza Przekąski

Pizzerki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże wymieszać z cukrem i niewielką ilością ciepłej wody, kiedy zaczną rosnąć dodać je do mąki, wlać resztę wody, dodać sól i zioła. Wyrobić ciasto. Rozwałkować cienko i wykroić krążki. Ułożyć je na natłuszczonej blaszce.
  • Pizzerki przed pieczeniem 2. Pieczarki pokroić w podsmażyć. Cebulę pokroić w piórka i też podsmażyć. Przecier pomidorowy wymieszać z przyprawami i rozsmarować na cieście. Na sosie rozłożyć pieczarki, cebulę, plasterki kiszonego ogórka, posypać serem i przyprawami.
  • 3. Zapiekać 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Podawać po lekkim przestudzeniu. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Impreza Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować