Pizzerki z bułki

4.5 (175 ocen)

Pizzerki z bułki pszennej, z bardzo oryginalnymi składnikami - w wersji wegetariańskiej, bez mięsa, za to z jajkiem na twardo. Pizzerki można zajadać na ciepło i na zimno, zarówno na śniadanie, jak i kolację. Propozycja na zdrowe zapiekanki, które z powodzeniem zawojują także imprezowe menu.

Składniki:

  • 5 dużych bułek pszennych (po ok. 90g każda)
    3 jajka ugotowane na twardo
    70 g pieczarek (5 średnich)
    3 średnie korniszony (łącznie 100g)
    50 g kukurydzy konserwowej (2/3 szklanki)
    1/2 pęczka szczypiorku
    1/2 pęczka koperku
    10 plastrów żółtego sera (łącznie 150g)
    ok. 10 łyżek ketchupu (np. pikantny)
    przyprawa curry
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Pizzerki z bułki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pizzerki z bułki 1. Bułki przekroić w poprzek na połówki, miękisz wyskubać, tworząc miseczki. Na każdą połówkę nałożyć ok. 1 łyżeczkę ketchupu.
  • Pizzerki z bułki 2. Następnie, rozdzielając ilość składników na 10 połówek bułki, nałożyć kolejno - posiekany szczypiorek i koperek, pokrojone w kostkę jajka,...
  • Pizzerki z bułki 3. ... posiekane pieczarki, pokrojone w kostkę korniszony, kukurydzę,...
  • Pizzerki z bułki 4. ... i ponownie po ok. 1 łyżeczce ketchupu.
  • Pizzerki z bułki 5. Pizzerki przykryć plastrem sera, wierzch oprószyć przyprawą curry.
  • Pizzerki z bułki 6. Piec ok. 20 min (200 st. C).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować