Pizzowe Kieszonki

4.5 (187 ocen)

  • 60 min

Rewelacyjna potrawa dla tych, którzy uwielbiają pizzę podaną na różne sposoby oraz dla osób, które lubią łatwą, wydajną i smaczną kuchnię.

  • 60 min

Składniki:

  • CIASTO:
    1kg mąki
    40dag margaryny
    10dag drożdży
    płaska łyżeczka soli
    5-6 żółtek
    300ml śmietany

    FARSZ:
    sos (ketchup, czosnek, przyprawy)
    kiełbasa/szynka
    papryka
    cebula
    pieczarki
    kukurydza
    ser żółty
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pizza Ser

Pizzowe kieszonki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO:
    Mąkę przesiej i posiekaj z margaryną i żółtkami. Po tym etapie dodaj sól i drożdże wymieszane z śmietaną. Wyrabiaj gładkie ciasto. Podziel ciasto na 6 porcji.
  • 2. WYKONANIE KIESZONEK:
    Każdą porcję rozwałkuj na cienki placek i podziel na 4 kwadraty. Na każdą połowę kwadratu nałóż farsz. Przykryj drugą połową ciasta tworząc kieszonkę. Boki zgniataj widelcem, aby się dobrze skleiły.
  • 3. PIECZENIE:
    Piecz w temperaturze 190 stopni przez ok. 20min.

Porady

Wyśmienicie smakuje z czystym czerwonym barszczem, a także z dipem czosnkowym. Z 1kg mąki wychodzi ok.24 porcji.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa Kukurydza Pieczarki Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować