Kawa z syropem klonowym i czekoladą

4.49 (187 ocen)

  • 10 min

Od jakiegoś czasu przekonuję się do kawiarki! Napar w niej przyrządzany jest niezwykle smakowity i aromatyczny! Do tego mleko i ulubione dodatki - kawa gotowa!

  • 10 min

Składniki:

  • * zaparzona kawa z kawiarki około 150 ml
    * 1 tabliczka gorzkiej czekolady starta na drobnych oczkach tarki
    * 2 łyżeczki syropu klonowego
    * około 200 ml mleka
Wystaw ocenę:

4.49 (187 ocen)

Zobacz również:

Desery Napoje Kawy

Kawa z syropem klonowym i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do kubka wsypuje najpierw czekoladę startą na tarce lub / i syrop klonowy, następnie zalewam przygotowana kawą i dodaje spienione mleczko. Mleko dobrze się pieni po podgrzaniu, nie musi być zagotowane.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kawa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować