Pomarańcze z miodem i cynamonem - deser marokański

4.49 (141 ocen)

  • 5 min

Deser jest bardzo prosty, a do tego smakuje rewelacyjnie. Idealnie odzwierciedla powiedzenie, że "w prostocie siła"! Soczyste pomarańcze, słodki miód i aromatyczny cynamon...Połączenie idealne i bardzo zdrowe. Ponoć tak pomarańcze podaje się w Maroku.

  • 5 min

Składniki:

  • (1 porcja)
    1 pomarańcza
    2 łyżki miodu
    1/4 łyżeczki cynamonu
Wystaw ocenę:

4.49 (141 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pomarańcze z miodem i cynamonem - deser marokański - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0k1h0pl 1. Miód delikatnie podgrzać i wymieszać z cynamonem.
  • image-1tkwixm 2. Pomarańczę należy umyć i pokroić w plastry (około 1/2 cm), a następnie każdy kawałek obrać ze skórki oraz białych błonek. (*)
  • image-1bxv5ix 3. Wszystkie plasterki ułożyć na talerzu i polać cynamonowym, ciepłym miodem.
    Całość odstawić na kilka minut, aby smaki "się przegryzły".

Porady

(*) Pomarańczę uprzednio można obrać, a następnie pokroić w plastry, ale powyższy sposób jest wygodniejszy i wtedy nie wycieka dużo soku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Miód Pomarańcze

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować