Pomarańczowo-zielony schab w płatkach owsianych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Marchewkę i szparagi obrać i umyć. Ugotować do miękkości. Odcedzić i ostudzić.
2.Mięso umyć,osuszyć i rozbić tłuczkiem. W miseczce wymieszać przyprawy i natrzeć nimi dobrze płaty mięsa.
3.Na płacie mięsa rozłożyć umyte i suche liście sałaty tak aby w całości przykryły mięso.
4.Na sałacie ułożyć na przemian przekrojoną na ćwiartki marchewkę ze szparagami.
5.Zwinąć mięso w roladkę,spiąć wykałaczkami. Na patelni rozgrzać olej. Mięso obtoczyć w roztrzepanym jajku i płatkach owsianych. Lekko docisnąć. Smażyć na rumiano często obracając roladki. Przed podaniem odsączyć na ręczniku i usunąć wykałaczki.
Smacznego!
Komentarze