Pomidorki koktajlowe w zalewie

4.49 (170 ocen)

  • 30 min

Tym razem przyszedł czas na pomidorki koktajlowe z mojej hodowli doniczkowej.

  • 30 min

Składniki:

  • 75 dkg pomidorków koktajlowych żółtych
    75 dkg pomidorków koktajlowych czerwonych
    1/2 papryki zielonej
    1/2 papryki czerwonej
    1/2 papryki żółtej
    zalewa:
    1 litr wody
    1 łyżka soli
    1 łyżeczka cukru
    2 cebule
    pieprz
    1 łyżka gorczycy
    5 ziaren ziele angielskie
    1 papryczka chili
Wystaw ocenę:

4.49 (170 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Napoje

Pomidorki koktajlowe w zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zalewa 1. Do garnka wlewam wodę, dodaję, sól, cukier, pokrojoną w piórka cebulkę, gorczycę, ziele angielskie i gotuję do momentu wrzenia. Następnie wyłączam gaz, i odstawiam.
  • warzywa przygotowane 2. Pomidorki myję, obieram z ogonków, paprykę wydrążam i kroję na cieńsze paski.

    Do słoiczków wkładam pomidorki koktajlowe żółte i czerwone, po kawałku papryki z każdego koloru i kawałek papryczki chili. Zalewam zalewą, do każdego słoiczka dodaję cebulkę z zalewy i zakręcam. Słoiki pasteryzuję. Do dużego garnka wlewam wodę do wysokości 3/4 słoików i gotuję do momentu wrzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Chili Papryka Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować